Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laboratorul Ameliorarea și Tehnologii în Legumicultură și cartof
| Nr. | Serviciu științific Sort descending | Descriere serviciu |
|---|---|---|
| 1. | Elaborarea şi modernizarea elementelor tehnologice de producere a cartofului, legumelor în sere şi camp deschis în contextul sch |
Elaborarea și perfecționarea metodelor de fortificare a semințelor de legume și verdețuri; |
| 2. | Elaborarea și studiul unor elemente tehnologice noi de sporire a producţiei din punct de vedere cantitativ și calitativ, lărgire |
Studierea calității producției de frunze verzi (determinarea conținutului de pigmenți asimilatori, vitamina C, substanța uscată solubilă, uleiuri eterice, conținutul de nitrați). |
| 3. | Modernizarea procedeelor tehnologice şi sistemelor de protecţie a cartofului, culturilor legumicole şi verdeţurilor cu un consum |
|
| 4. | Selectarea soiurilor de cartof şi legume apte pentru utilizarea lor în tehnologiile inovative de cultivare, studierea reacţiei l |
Studierea și perfecționarea metodelor de irigare a culturilor legumicole în solarii și teren neprotejat, ținând cont de rezervele și deficitul de apă pentru irigarea plantelor agricole |